Tippek, trükkök házilag a torokfájás ellen:
1. Öblögessünk sós vízzel
Ez legyen az első dolog, ha megtörtént a baj. Vegyünk egy pohár meleg vizet, tegyünk hozzá egy fél teáskanál sót és gargalizáljunk vele napi háromszor.
Ez legyen az első dolog, ha megtörtént a baj. Vegyünk egy pohár meleg vizet, tegyünk hozzá egy fél teáskanál sót és gargalizáljunk vele napi háromszor.
2. Fokhagyma
A fokhagyma a házi patika sokat használt alapanyaga, természetes antibiotikumként is emlegetik. Torokfájás esetén vegyünk egy gerezdet a szánkba és szopogassuk akár egy cukorkát. Néha gyengéden ráharapva, allicin tartalmát felszabadítva, fokozhatjuk baktérium ölő hatását.
A fokhagyma a házi patika sokat használt alapanyaga, természetes antibiotikumként is emlegetik. Torokfájás esetén vegyünk egy gerezdet a szánkba és szopogassuk akár egy cukorkát. Néha gyengéden ráharapva, allicin tartalmát felszabadítva, fokozhatjuk baktérium ölő hatását.
3. Zsálya
A zsályát hosszú ideig leginkább gyógyászati célra használták, ma már főként konyhai fűszerként ismert. Mivel segít a duzzanatok lelohasztásában, így torokfájás esetén gargalizálva hatásos gyógyír.
Hozzávalók:
1 csésze forró víz
2 teáskanál zsálya (szárított vagy friss)
1 teáskanál só
A forró vizet öntsük a zsályára, majd lefedve hagyjuk állni 20 percig. Keverjük el benne a sót és gargalizáljunk vele naponta többször.
A zsályát hosszú ideig leginkább gyógyászati célra használták, ma már főként konyhai fűszerként ismert. Mivel segít a duzzanatok lelohasztásában, így torokfájás esetén gargalizálva hatásos gyógyír.
Hozzávalók:
1 csésze forró víz
2 teáskanál zsálya (szárított vagy friss)
1 teáskanál só
A forró vizet öntsük a zsályára, majd lefedve hagyjuk állni 20 percig. Keverjük el benne a sót és gargalizáljunk vele naponta többször.
4. Szódabikarbóna
Anitbakteriális tulajdonságának köszönhetően a szódabikarbóna is tökéletes gargalizálószer lehet. Kis sóval kiegészítve még hatásosabb.
Hozzávalók:
1 csésze meleg víz
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
Anitbakteriális tulajdonságának köszönhetően a szódabikarbóna is tökéletes gargalizálószer lehet. Kis sóval kiegészítve még hatásosabb.
Hozzávalók:
1 csésze meleg víz
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
5. Pálinka
Nem hagyhatjuk ki a sorból az egyik legjobb fertőtlenítőszerünket, a pálinkát. Természetesen legjobb, ha házi. Túlzásba azért ne vigyük.
Nem hagyhatjuk ki a sorból az egyik legjobb fertőtlenítőszerünket, a pálinkát. Természetesen legjobb, ha házi. Túlzásba azért ne vigyük.
6. Egy kis kanál méz, naponta 3x
Arra vigyázz, hogy ne tedd ki 40°C-nál magasabb hő hatásának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése