Yorkshire puding
Hozzávalók
- 4 nagyobb tojás
- 4 dl tej
- 4 dkg liszt
- Só
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
Elsőként melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A tojásokat a tejjel és egy
csipet sóval együtt öntsük egy nagy keverőtálba. Elektromos mixerrel
verjük fel jó alaposan, majd hagyjuk állni 10 percet. Szitáljuk át a
lisztet is, és keverjük csomómentesre a masszával. A tésztát hagyjuk
pihenni legalább fél órát. A muffin formákat kenjük ki némi olajjal, és
helyezzük őket a sütőbe. Ha már elég forró az olaj, vegyük ki és tegyük
bele a masszát is. Ezt a tepsit tegyük egy simába, amit félig feltöltünk
vízzel. Így a tészta nagyon omlós és puha lesz. Kb. 20 perc sütés kell
neki.
Egészséges életmód.
sütéshez inkább használjunk olíva olajat.
Részesítsük előnyben a gőzölést, párolást, a fóliában, teflonedényben
vagy fedett cserépedényben, mikrohullámú sütőben készítést a zsiradékban
sütéssel szemben. Mellőzzük a rántást, kedvezőbb a kevés liszttel,
keményítővel készített habarás.
cukor helyett használjunk mézet, természetes édesítőszereket
(nyírfacukrot, sztíviát). Igyunk inkább természetes gyümölcs- és
zöldséglevet, mintsem italokat, szörpöket. A kávéba, teába - ha
egyáltalán szükséges - inkább mesterséges édesítőszert tegyünk. Ne szoktassuk a gyermekeket az édes íz szeretetére.
Naponta fogyasszunk savanyított tejterméket (pl. sajtot, túrót,
aludttejet, kefirt, joghurtot). A tejtermékek közül a kisebb
zsírtartalmúakat válasszuk.
Rendszeresen, naponta többször is együnk nyers gyümölcsöt, zöldségfélét
(salátának elkészítve, erre télen is van mód), párolt főzeléknövényt,
zöldséget.
teljes kiőrlésű gabonából készült vagy barna kenyér. Köretként vagy a
fogás alapjaként inkább a párolt zöldségféléket válasszuk a burgonya,
tészta helyett.
Naponta négyszer-ötször étkezzünk. Egyik étkezés se legyen túlságosan
bőséges vagy nagyon kevés: minél egyenletesebben osszuk el a napi
táplálékmennyiséget.Legyen meg a napi megszokott étkezési "menetrendünk", lehetőleg mindig azonos időpontban együnk.
A szomjúság legjobban ivóvízzel oltható.
Bőséges fogyasztásra javasolt: elsősorban gyümölcsök, zöldség- és
főzelékfélék, hal, továbbá barna kenyér, burgonya.
Mérsékelt
fogyasztásra javasolt: nem zsíros húsok és húskészítmények, zsírszegény
tej és tejtermékek, zsiradékok (célszerű a zsír helyett az olaj, a vaj
helyett a margarin), tojás, tészta, száraz hüvelyesek.
Kerülni javasolt:
édességek, fagylalt, cukrozott készítmények (befőtt, lekvár is), zsíros
húsok, zsíros ételek, tejszín, cukor, cukros üdítők, só, tömény italok,
sör, bor.
részesítsük előnyben a fehér húsokat: hal, szárnyas.
rendszeres testmozgás és a súlykontroll.
Jó cikk az e-bay-ről:
http://logout.hu/cikk/ebay_segitseg_kezdoknek/osszegzes.html
és
a PayPal-ről:
http://cinnamon4x.cafeblog.hu/2015/01/06/paypal-fizetes-regisztracio-hasznalat-elonyok-leggyakoribb-csalasi-kiserletek/
http://cinnamon4x.cafeblog.hu/2015/01/06/paypal-fizetes-regisztracio-hasznalat-elonyok-leggyakoribb-csalasi-kiserletek/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése