2016. február 26., péntek

Mi jó az akkumulátornak?

Megvásárlás után célszerű két- háromszor is kalibrálnod akkumulátorodat. Ez annyit jelent, hogy teljesen feltöltöd, majd lemeríted. Ügyelj arra, hogy 3-5%-os töltöttség maradjon az akkumulátoron. Érdemes beállítanod az operációs rendszeredben, hogy a 3-5%-os érték elérésekor hibernáljon vagy kapcsoljon ki a laptop, így biztosan nem meríted le teljesen. Figyelem ! Az akkumulátor kalibrálás, nem egyenlő az akkumulátor kisütésével.

1., Igen, ha a laptopod huzamosabb ideig hálózati töltőről használod. Hogy mennyi ez az idő, arról megoszlanak a vélemények, de általánosságban 1-2 hétnél hosszabb időről beszélhetünk.

Miért? Mert, a laptop használat közben melegszik* , a tartósan magas hőmérséklet pedig csökkentheti az akkumulátor élettartamát és teljesítményét. Normál használat során kisebb hő keletkezik, mint nagyobb terhelés esetén (pl. játék vagy videók lejátszása). Mivel nincs pontos meghatározás, hogy az akkumulátort mekkora és mennyi ideig tartó hő terhelés károsítja, mi azt javasoljuk , hogy ha folyamatosan hálózati töltőről használod laptopodat az akkumulátort vedd ki  és száraz, hűvös helyen tárold (előtte legalább 50%-ig töltsd fel és időnként tedd vissza és tölts rá). Az akkut semmiféleképpen ne tedd hűtőbe , mert az esetlegesen keletkezett nedvesség miatt zárlatos lehet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése