2016. március 31., csütörtök

Niccolò Machiavelli olasz író, filozófus, politikus, korának egyik legnagyobb hatású gondolkodója. Neve összefonódott a reneszánsz Firenzével és a gyakorlati politizálással.


Los Angeles
Város, Kalifornia
Los Angeles, röviden L.A., népesség szerint az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb városa. Fontos gazdasági és kulturális központ, a világ szórakoztatóiparának egyik legfontosabb fellegvára.


New York
Város, New York
New York az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városa. Az amerikai kontinens 2. legnagyobb városa. Központja a New York-i agglomerációnak, amely világviszonylatban is a legnépesebbek közé tartozik. A világ vezető globális városa.


Az Eiffel-torony Párizs egyik jelképe, ami a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffel mérnökről kapta a nevét. Az 1889. évi világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna.

Hulk Hogan
Pankrátor
Terry Gene Bollea ismertebb nevén Hulk Hogan, amerikai pankrátor és színész. Az 1980-as években, a pankráció egyik legnagyobb sztárja volt, a WWF hős karaktere volt. Ekkortájt vált ismerté a Hulkamania.
Kína lakossága 1,35 milliárd
Oroszország lakossága 144 millió
USA lakossága 320 millió



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése