2015. október 1., csütörtök

Mit tegyek, ha fáj a torkom?

Tippek, trükkök házilag a torokfájás ellen:
  
1. Öblögessünk sós vízzel
Ez legyen az első dolog, ha megtörtént a baj. Vegyünk egy pohár meleg vizet, tegyünk hozzá egy fél teáskanál sót és gargalizáljunk vele napi háromszor.

2. Fokhagyma
A fokhagyma a házi patika sokat használt alapanyaga, természetes antibiotikumként is emlegetik. Torokfájás esetén vegyünk egy gerezdet a szánkba és szopogassuk akár egy cukorkát. Néha gyengéden ráharapva, allicin tartalmát felszabadítva, fokozhatjuk baktérium ölő hatását.

3. Zsálya
A zsályát hosszú ideig leginkább gyógyászati célra használták, ma már főként konyhai fűszerként ismert. Mivel segít a duzzanatok lelohasztásában, így torokfájás esetén gargalizálva hatásos gyógyír.
Hozzávalók:
1 csésze forró víz
2 teáskanál zsálya (szárított vagy friss)
1 teáskanál só
A forró vizet öntsük a zsályára, majd lefedve hagyjuk állni 20 percig. Keverjük el benne a sót és  gargalizáljunk vele naponta többször.

4. Szódabikarbóna
Anitbakteriális tulajdonságának köszönhetően a szódabikarbóna is tökéletes gargalizálószer lehet.  Kis sóval kiegészítve még hatásosabb.
Hozzávalók:
1 csésze meleg víz
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna

5. Pálinka
Nem hagyhatjuk ki a sorból az egyik legjobb fertőtlenítőszerünket, a pálinkát. Természetesen legjobb, ha házi. Túlzásba azért ne vigyük.

6. Egy kis kanál méz, naponta 3x 
Arra vigyázz, hogy ne tedd ki 40°C-nál magasabb hő hatásának.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése