2015. december 9., szerda


NÁDCUKOR az kevesebb szénhidrátot tartalmaz és lassabban szívódik fel, ezáltal lassan emeli a vércukrot és lassabban esik is le.

A Viktória-vízesés két ország: Zambia és Zimbabwe határán található.

A rafting szó jelentése: vadvízi evezés, amely során 4-12 fő gumicsónakban ülve zuhatagos folyón evez végig. A folyókon való evezés története az ókorba nyúlik vissza, hiszen az egyiptomiaktól a mezopotámiaiakon át az indián törzsekig hosszú időn keresztül a kajak és a kenu volt a legelterjedtebb vízi közlekedési eszköz. Használták szállításra, utaztak velük, de az evezés mint sporttevékenység csak sokkal később, az 1970-es évek közepén jelent meg.  

Az OK 1839 március 23-án a Boston Morning Post egyik cikkében jelent meg az „all correct” (minden rendben) rövidítéseként és a vicc az volt, hogy sem az „O” sem pedig a „K” nem stimmelt, tehát semmi nem volt rendben. 

George Bernard Shaw (írói nevén G. B. Shaw) (Dublin, 1856. július 26. – Ayot St Lawrence, Hertfordshire, 1950. november 2.) ír drámaíró. Munkásságát 1925-ben irodalmi Nobel-díjjal honorálták. William Shakespeare után az ő műveit játsszák leggyakrabban az angol nyelvű színházakban. 

Harry Houdini született Weisz Erik (Budapest, 1874. március 24. – Detroit, 1926. október 31.) magyar származású amerikai illuzionista és bűvész. Minden idők legnagyobb szabaduló és a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze. George Bernard Shaw szerint a legtöbbet emlegetett nevek a világon: Jézus, Sherlock Holmes és Houdini.
A VII. kerületben született Budapesten, de mégis azt állította, hogy az Amerikai Egyesült Államokban látta meg a napvilágot, ámbár lehet ez is hozzátartozott az őt körülvevő mítoszhoz és kialakult legendákhoz. Fiatal srácként volt cipőpucoló és újságkihordó fiú is, majd felismerte a lehetőséget a bűvészetben. Trükkjei miatt kezdetben a „Kártya királya” (The King of the Cards) majd később a „Bilincsek királya” (The King of Handcuffs) névvel illették. De nem csak a bűvészetben jeleskedett, hiszen 1916 és 1923 között öt filmet is készített.
Kilenc alkalommal választották meg az Amerikai Bűvészek Társaságának elnökévé és a londoni bűvészek klubjának is volt elnöke. Néhány kivétellel maga találta ki trükkjeit, csak négy segítőtársa tudta a legnehezebb mutatványok megoldását. Volt azért egy-két olyan száma is, amelyet ők sem ismerhettek és a mester tudta csak a titkot. Munkásságának elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán.

  muskátli






A Törcsvári szoros előtt áll 100 m magas hegyen Törcsvár vára. Erdély egyik legépebb vára, falai teljes épségben állnak.
Törcsvár várát Drakula – Vlad Țepeș – váraként tartja számon Románia
Brassótól 27 km-re délnyugatra fekszik.
 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése