2016. január 24., vasárnap

Ha unatkoztok a pároddal:

1. Online tesztek, IQ
2. Honfoglaló
3.

Személyesen:
"Házépítés":

A játékhoz mindössze néhány tucat építőkocka, egy asztal, két szék és két  sötét színű kendő szükséges.
A pár leül az asztalhoz úgy, hogy egymással szemben helyezkedjenek el, majd a kendőkkel bekötik a szemüket. A kockákat az asztal közepére helyezik és már kezdődhet is a játék.
A feladat, hogy közösen - mindkettőjük aktív részvételével! -  felépítsenek a kockákból egy házat. A cél elérését természetesen nehezíti az, hogy sem egymást, sem a kockákat nem látják. Ez előre felkészít a házasságban felmerülő olyan problémákra, amikor ugyan nincs bekötve a szemünk mégsem látjuk a másikat és nem vesszük észre a megfelelő "építőanyagot" sem. A játék fejleszti az együttműködés képességét, és elősegíti a közös gondolkodás kialakulásának lehetőségét.

"Közös négyzet":
Páros játék, amelyben mindkét fél kap egy-egy borítékot, amelyekben összesen egy négyzet elemei találhatóak. Igen ám, de külön-külön egyikük sem tud kitenni a saját borítékjában lévő elemekből egy teljes négyzetet, ez csak együtt sikerülhet, az elemek közös felhasználásával. A szabály az, hogy nem lehet beleszólni abba, hogy a másik éppen melyik elemet akarja belehelyezni és hova a közös négyzetbe.  A lényeg, hogy hangtalanul lehetőség szerint minél rövidebb idő alatt (bár nincsen időkorlát) kirakják a négyzetet.
Ez a játék erősíti a másik felé irányuló türelmünket, hiszen nem "igazgathatom" a páromat sem szóval, sem tettel - ki kell várnom, amíg maga jön rá, hogy melyik elemet hova tegye a saját borítékjából. Akkor is, ha ez jóval tovább tart neki, mint nekem. Mindemellett fejleszti az együttműködés képességét, hiszen a feladatot csak ketten, együtt tudjuk sikeresen elvégezni...
Sok olyan területet lehet mozgósítani ezzel a játékkal, amire ugyancsak nagy szükségünk lesz a házasságunkban is. Természetesen nem csak egyszer lehet kipróbálni!!

Legyek én a tükörképed! Egyikőtök mozog, a másik pedig utánozza minden mozdulatát. Minél összetettebb a mozgás annál nagyobb összhangra van szükség.Mimika, gesztusok, testbeszéd. Lemérheted, milyen köztetek az együttműködés!

kooperáció. együttműködés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése