2016. január 10., vasárnap

tgyás, gyes, gyed
Ha megvan a 2 év munkaviszonyod, először 168 nap tgyás, amiből 28-at szülés előtt is igénybe vehetsz vagy legalább a szülés napjától. Ha ez lejárt, jön a gyed, ez a baba 2 éves koráig jár. Ha ez is lejárt, lehet még egy évig igényelni a gyes-t (ha nem tartósan beteg, vagy ikerbabákról van szó, mert akkor tovább is). Ha nincs meg a munkaviszonyod, alapból gyes 3 évig. Nincs gyed és gyes párhuzamosan, vagy az egyik, vagy a másik! Ami még jár: családi pótlék és egyszeri anyasági támogatás.

Általános Forgalmi Adó olyan többfázisú, nettó típusú adó, melyet a termelés és a forgalmazás minden szakaszában a hozzáadott érték után meg kell fizetni, de az adóterhet a termék vagy szolgáltatás végső felhasználója viseli.
 
individualista. Önimádó, önző, énközpontú.

számtani közep - átlag
mértani közép -  Két nemnegatív szám mértani közepének a két szám szorzatának négyzetgyökét nevezzük.

Anthony Charles Lynton Blair (Edinburgh, 1953. május 6. – ): az Egyesült Királyság volt miniszterelnöke 1997 és 2007 között. 2007. június 27-én lemondott miniszterelnöki tisztségéről, valamint parlamenti képviselői mandátumáról is. Új munkaköre szerint a közel-keleti békefolyamatok elősegítésében vesz részt 2007 júliusától, a palesztin oldalon. 








fasizmus. Szélsőséges tekintélyuralmi, nemzeti értékeket előtérbe helyező politikai nézet. 

A Halley-üstökös (hivatalos nevén 1P/Halley) a Kuiper-övből származó rövid periódusú üstökösök legismertebb és legfényesebb példánya. Nevét Edmond Halley (1656–1742) angol csillagászról kapta, aki kiszámította pályáját, elsőként a periodikus üstökösök közül (innen az 1/P szám). Keringési periódusa 76 év, legutoljára 1986-ban járt Földközelben, így legközelebb 2061-ben fog visszatérni. 

Granulátum jelentése, magyarázata: szemcse, szemcsés termék. Lehet élelmiszer, gyógyszer, de akár valamilyen ipari anyag is.

A tarot egy 78 lapból álló kártyacsomag, melyet kártyajátékra és jóslásra használnak. A kártyák egyik oldalán szimbolikus képek találhatók, a másik oldaluk egyforma színű és mintázatú. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése